Barbera d'Alba D.O.C. 2019 Pira

Neohodnoceno
490 Kč
Skladem (>5 ks)

Barbera d'Alba D.O.C. 2019 Pira je výjimečné červené víno pocházející z prestižní oblasti Alba v regionu Piemont, Itálie. Vinařství Pira je známé svou dlouhou tradicí a pečlivým přístupem k výrobě vín, což se jasně odráží i v tomto ročníku.

Barva: intenzivní rubínově červená s fialovými odlesky.

Bouquet: bohatá a komplexní vůně nabízí tóny červených třešní, malin a švestek, doplněné o jemné náznaky koření a minerálů. S časem se vůně dále rozvíjí a odhaluje další vrstvy aromat.

Chuť: plná a harmonická, s výraznou kyselinkou a jemně integrovanými taniny. Chuť zahrnuje tóny zralého červeného ovoce, jako jsou třešně a švestky, doplněné o kořenité a minerální nuance.

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 3000 Kč
Doručení
Doručení po celé
České Republice
Sleva 10%
Sleva 10% při vyzvednutí
na prodejně
Prodejna Praha - 12, Pavla Švandy ze Semčic 495, Smíchov, 150 00 Praha
Máme prodejnu v Praze - Pavla Švandy ze Semčic 12, Smíchov

Detailní popis produktu

Název: Barbera d'Alba D.O.C. Pira

Výrobce: Azienda Agricola Pira

Klasifikace: Barbera d’Alba D.O.C.

Ročník: 2019

Typ vína: tiché červené víno

Styl: suché víno

Alkohol: 14,5%

Hrozny: 100% Barbera 

Terroir: vinice v oblasti Alba, kde se pěstují hrozny pro toto víno, jsou známy svými vápenitými a hlinitými půdami, které poskytují ideální podmínky pro pěstování odrůdy Barbera. Klimatické podmínky v této oblasti rovněž přispívají k produkci vín vyznačujících se jemností a svěžestí.

Metoda výroby: hrozny jsou pečlivě vybírány a po sklizni jemně lisovány. Fermentace probíhá v nerezových tancích za kontrolovaných teplot. Víno zraje několik měsíců ve francouzských dubových sudech, což mu dodává hloubku a komplexnost. Po zdržení v sudech víno ještě několik měsíců dozrává v lahvích před uvedením na trh.

Párování s jídlem: Barbera d'Alba D.O.C. 2019 Pira je skvělým partnerem pro širokou škálu jídel. Doporučuje se zejména k těstovinám, pizze, grilovanému masu a středozemním pokrmům. Perfektně doplňuje také sýry střední zralosti a italské salámy.

Teplota podávání: 16–18 °C

Potenciál zrání: 5-10 let

Objem: 750

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: