Chardonnay Siet Vignis DOC 2021 Ronco del Gelso

Novinka
Neohodnoceno
650 Kč
Skladem (3 ks)

Chardonnay Siet Vignis D.O.C. 2021 Ronco del Gelso je výjimečné bílé víno z prestižního vinařství Ronco del Gelso, které se nachází v malebné oblasti Friuli Venezia Giulia v severní Itálii. Toto víno, vyrobené výhradně z odrůdy Chardonnay, zaujme svou jedinečnou svěžestí, elegancí a komplexností, která je typická pro vynikající vína z této oblasti. Tuto vinici tvoří sedm vinic odrůdy Chardonnay, jejichž součet nepřesahuje tři hektary. Ačkoli se Chardonnay pěstuje po celém světě, lze ho považovat za původní odrůdu Friuli. Je třeba připomenout, že stejně jako ostatní réva francouzského původu se v oblasti Gorizia vyskytuje již více než půldruhého století a dobře se zde přizpůsobila našemu klimatu a půdě se skvělými a stálými enologickými výsledky. 

Barva: světle zlatavá s jemnými zelenkavými odstíny

Bouquet: komplexní aroma s tóny žlutého ovoce, bílých květů a chlebové kůrky, zpestřené jemnými minerálními nuancemi

Chuť: plná a vyvážená, s výraznými tóny zralého ovoce, jemné kyselinky a minerální svěžesti. Závěr je dlouhý a elegantní s jemnou krémovou texturou

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 3000 Kč
Doručení
Doručení po celé
České Republice
Sleva 10%
Sleva 10% při vyzvednutí
na prodejně
Prodejna Praha - 12, Pavla Švandy ze Semčic 495, Smíchov, 150 00 Praha
Máme prodejnu v Praze - Pavla Švandy ze Semčic 12, Smíchov

Detailní popis produktu

Název: Chardonnay Siet Vignis D.O.C. Ronco del Gelso 

Výrobce: Ronco del Gelso 

Klasifikace: Friuli Isonzo Rive Alte D.O.C.

Ročník: 2021

Typ vína: tiché bílé víno

Styl: suché víno

Alkohol: 13%

Hrozny: 100% Chardonnay

Terroir: vinice Ronco del Gelso se nacházejí ve zvlněném terénu provincie Friuli Venezia Giulia, což je oblast známá svými ideálními podmínkami pro pěstování vinné révy. Terasovité svahy s minerálními a hlinitými složkami přispívají k jedinečnému charakteru vína a dodávají mu výraznou minerální stopu. Mírné středomořské klima s dostatkem slunečních hodin a výraznými teplotními výkyvy je ideální pro rovnoměrné zrání hroznů a zvýraznění jejich aromatických vlastností.

Metoda výroby: kvašení při kontrolované teplotě 19 °C s vybranými kvasinkami a zrání v dubových sudech po dobu 12 měsíců na kalech.

Párování s jídlem: je ideálním společníkem k rybím pokrmům, krémovým těstovinám, jemným sýrům a bílým masům. Perfektně se hodí také k mořským plodům a grilované zelenině. Tento výtečný aperitiv krásně vynikne při jakékoliv slavnostní příležitosti.

Teplota podávání: 10–12 °C

Objem: 750 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola