Verdicchio Le Vaglie 2022 D.O.C. Cantina Santa Barbara

Novinka
Neohodnoceno
450 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Verdicchio Le Vaglie 2022 D.O.C. Cantina Santa Barbara je vysoce kvalitní italské bílé víno z oblasti Marche. Vyrobeno z odrůdy Verdicchio, toto víno je uznávané pro svou čistotu a eleganci. „Le Vaglie“ ze Santa Barbary je Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi, které pochází z tufových a písčitých půd, orientovaných na jihovýchod a severovýchod, v nadmořské výšce přibližně 260 metrů. Vinná réva Verdicchio se pěstuje systémem obrácených špalírů. Vinifikace probíhá v ocelových tancích s konstantní kontrolou teploty a trvá 21 dní. Fáze zrání trvá několik měsíců a probíhá v ocelových nádobách, na jejímž konci se víno stáčí do lahví.

Barva: světle zlatožlutá s zelenkavým odleskem 

Bouquet: bohatá a svěží, s nádechem bílých květů, mandlí a hintou citrusových plodů

Chuť: krémová a elegantní s vyváženou kyselinkou a dlouhým požitkem na patře. Chuť nabízí nuances zelených jablek, vanilky a lehký minerální prvky

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 3000 Kč
Doručení
Doručení po celé
České Republice
Sleva 10%
Sleva 10% při vyzvednutí
na prodejně
Prodejna Praha - 12, Pavla Švandy ze Semčic 495, Smíchov, 150 00 Praha
Máme prodejnu v Praze - Pavla Švandy ze Semčic 12, Smíchov

Detailní popis produktu

Název: Verdicchio Le Vaglie D.O.C. 

Výrobce: Cantina Santa Barbara 

Klasifikace: Verdicchio Castelli di Jesi DOC

Ročník: 2022

Typ vína: tiché bílé víno

Styl: suché víno

Alkohol: 12,5%

Hrozny: 100% Verdicchio

Terroir: Cantina Santa Barbara se nachází v srdci regionu Marche, kde je půda bohatá na vápenec a má slunné, ale mírné klima, perfektní pro pěstování odrůdy Verdicchio. Odráží lokalitu s vysokou výrazností minerálních a ovocných prvků.

Metoda výroby: kvašení v nerezové oceli při kontrolované teplotě a několikaměsíční zrání v nerezové oceli.

Párování s jídlem:  je  ideální společník k delikátním předkrmům, světlým masům, rybám a mořským plodům. Skvěle ladí s jemnými pastami a risotty nebo jako doprovod k jednoduše připravené zelenině.

Teplota podávání: 10–12 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: